Dubbel podium voor Carlijn Bergsma/Niels Kool bij Racepark Meppen.

Zilhouette coureurs bezorgen “GROOT HART” kids onvergetelijke GAMMA RACING DAYS 2018.
augustus 21, 2018
Wint de jeugd het kampioenschap van de routinier?
oktober 11, 2018
Show all

Dubbel podium voor Carlijn Bergsma/Niels Kool bij Racepark Meppen.

Zondag 16 september werden op Racepark meppen (D) de voorlaatste races verreden in het kampioenschap van de Zilhouette cup bij de ACNN. In ideale weersomstandigheden werden de races verreden.
Het seizoen 2018 was voor het team van Carlijn Bergsma en Niels Kool alles behalve succesvol, diverse races moesten zij met allerlei soorten malheur de strijd staken. Op het bochtige circuit in meppen keerde het tij voor dit sympathieke duo. Zij mochten twee keer het podium beklimmen, twee keer een tweede plaats geeft weer vertrouwen voor de volgende races.
De leider in de tussenstand Max Weering morste dure punten. Het leek erop dat deze jonge coureur met twee vingers in zijn neus kampioen zou worden. De realiteit is echter anders door wat technische malheur, tijdstraffen en persoonlijke fouten heeft de regerend kampioen Bernard Blaak de aansluiting bij de kop weer gevonden. De overwinning in de eerste race ging naar Bernard Blaak gevolgd door het duo Carlijn Bergsma/ Niels Kool en Michael Hermans. Het begin van de tweede race leverde een mooie strijd op tussen Max Weering en Bernard Blaak.
Er werd bumper aan bumper geracet totdat Max een foutje maakte en spinde. De beide auto’s raakte elkaar en moesten voor een nood reparatie de pits in maar konden beide de race vervolgen.
Het kostte de beide kemphanen veel tijd waardoor deze race werd gewonnen door Michael Hermans gevolgd door het het duo Carlijn Bergsma/ Niels Kool. Max Weering leidt de tussenstand met 216 punten gevolgd door Bernard Blaak met 210 punten.
Het beloofd in de Zilhouette cup bij de finale races 14 oktober op het TT circuit van assen een spannende strijd te worden, dus mis het niet. De toegang en parkeren is gratis. Voor alle tussenstanden en informatie www.acnn.nl. (Foto's Raymond Zonneveld)

Comments are closed.