Dubbel podium voor Carlo Broere en Jan Berry Drenth bij de finale races ACNN op TT circuit Assen.

Wint de jeugd het kampioenschap van de routinier?
oktober 11, 2018
Een nieuw pand, een nieuwe uitstraling, innovatie, Zilhouette is klaar voor 2019.
november 11, 2018
Show all

Dubbel podium voor Carlo Broere en Jan Berry Drenth bij de finale races ACNN op TT circuit Assen.

Het liep tijdens de finale races anders dan dat vele gedacht hadden. Het waren niet de titel kandidaten Max Weering en Bernard Blaak die de show maakte.
Het was een dubbel podium voor Jan Berry Drenth en Carlo Broere. Jan Berry Drenth won de eerste race en finishte als derde in de tweede race. Carlo Broere lijkt aan het einde van het seizoen zijn vorm weer helemaal te pakken te hebben. Hij finishte de eerste race als derde en de tweede race als tweede. Hij lijkt nu al klaar om volgend jaar mee te strijden om de titel.
De titel Kampioen Zilhouette Cup 2018 ging naar de jonger coureur Max Weering.
Maar ook op hij kreeg het niet cadeau. Hij finishte de eerste race als vijfde met een haperende motor. Ook de tweede race verliep niet zoals de jongste Zilhouette Kampioen ooit had gewild. Hij finishte op een teleurstellende zesde plaats. De voorsprong in klassement was echter voldoende om zijn naaste belager Bernard Blaak achter zich te houden. De zenuwen speelde Bernard in de eerste race parten na een lichte touchee maakte hij zelf bij de volgende bocht een remfout waardoor hij in de grintbak belanden en de strijd moest staken. De tweede race nam hij revanche op zichzelf en de rest van het veld door de overwinning naar zich toe te trekken.

Comments are closed.