Henk Sijtsma en Marcel Schoonhoven aan de leiding in Zilhouette cup.

Zaterdag 7 April de 1e race Zilhouette cup, groter veld, verschillen kleiner.
maart 29, 2018
Max Weering tussen de witte lijnen naar twee overwinningen.
mei 10, 2018
Show all

Henk Sijtsma en Marcel Schoonhoven aan de leiding in Zilhouette cup.

Op zaterdag 7 April werd de 1e clubrace ACNN gereden op het TT circuit van Assen. Er was in de winter periode veel gesleuteld en getraind en de grote vraag was “hoe liggen de kaarten?”.
Het team van Henk Sijtsma en Marcel Schoonhoven heeft in de winter periode de Zilhouette op diverse circuits getest. De coureurs hebben getraind met de professionele begeleiding van Jaap van Lagen. Deze investering wierp direct zijn vruchten af met een nette vierde plek in de eerste race en een overwinning in de tweede race. Door deze resultaten neemt het team de leiding in de Zilhouette cup.
De absolute smaakmaker van de opening races was Max Weering. Deze debutant afkomstig uit de kartsport won de eerste race. In de tweede race kwam hij na een spannende bumper aan bumper race met Erik Geerts, Bernard Blaak en Henk Sijtsma/Marcel Schoonhoven als eerste over de finish. De vreugde van deze overwinning was van korte duur omdat Max een tijdstraf kreeg vanwege het veelvuldig overtreden van de tracklimits, waardoor hij duikelde naar een negende plaats. De reactie van Max “Ja dit zijn dingen die ik nog moet leren, op een kart circuit gebruik je elke centimeter en hier heb je echt tracklimits”
Erik Geerts duikelde net als Max Weering van het podium af door veelvuldig overschreiden van de tracklimits , waardoor een mooie top drie klassering verloren ging en hij genoegen moet nemen met een vierde plek in de tussenstand.
De regerend kampioen Bernard Blaak moest zich tevreden stellen met twee derde plaatsen. Hetgeen hem een tweede plaats opleverde in het tussen klassement.
De volgende race in de Zilhouette cup wordt verreden op zondag 6 mei. Gezien de uitslagen en het verloop van het eerste evenement beloofd het dit jaar een interessante en spannende strijd te worden in de Zilhouette cup.

Comments are closed.