Pech en regen beïnvloeden de titelstrijd Zilhouette cup op racepark Meppen.

Strijd in Zilhouette cup naar kookpunt op Racepark Meppen.
september 10, 2017
Na ingelaste wedstrijd op Zandvoort op naar de finale races.
september 30, 2017
Show all

Pech en regen beïnvloeden de titelstrijd Zilhouette cup op racepark Meppen.

Op zondag 17 september werd de 7e race gehouden voor het Zilhouette kampioenschap op racepark Meppen in Duitsland. (Foto's Serge Duursma)
Waar velen op gehoopt hadden, de rechtstreekse confrontatie tussen de twee koplopers Bernard Blaak en Michael Hermans werd maar gedeeltelijk waar gemaakt. In bepaalde fases van de races lieten de beide coureurs zien dat je op dit korte bochtige circuit wel degelijk uit de voeten kan met een Zilhouette. Het was een aantal malen echt close racing tussen de koplopers en er werd op plaatsen van positie gewisseld waar iedereen het voor onmogelijk had gehouden.
Maar de race dag verliep niet echt perfect voor beide kemphanen , zo moest Michael Hermans een race staken in verband met een afgebroken voorwiel ophanging en Bernard blaak moest een race staken door vocht problemen waardoor de motor van de Zilhouette ermee ophield. Bernard Blaak wist de eerste race op zijn naam te schrijven, direct gevolgd door Michael Hermans en Jan en Joyce Vos. Race 2 werd gewonnen door Bernard Blaak , gevolgd door Carlijn Bergsma/Pieter de Jong en Jack Hoekstra/Jan Berry Drent. De derde race werd gewonnen door Jack Hoekstra/Berry Drenth gevolgd door Carlijn Bergsma/Pieter de Jong en Jan en Joyce Vos.
Het optreden van Jack Hoekstra/Jan Berry Drenth van opvallend. In de eerste race zette Jack de Zilhouette wat ongelukkig in de muur waardoor er in de 2e en 3e race gestart werd in een vervangende Zilhouette. Gezien de derde plek in race 2 en een eerste plek in race 3 een bijzondere prestatie in een vreemde auto.
Het FOX RACING TEAM met Jan en Joyce Vos wordt steeds sterker. Was het in het verleden zo dat de snelle tijden gereden werden door vader Jan, dochter Joyce komt elke race dichter in de buurt van de tijden van haar vader. Dit beloofd echt iets voor de toekomst met nu al twee 3e plaatsen op dit evenement op racepark Meppen.
Na een pechvolle start aan het begin van het seizoen heeft het SG RACING TEAM met Carlijn Bergsma en Pieter de Jong de weg naar boven weer gevonden met twee 2e plaatsen op dit evenement. Met name het racen in de regen van dit team was een lust voor het oog.
Kortom de strijd in de Zilhouette cup 2017 is nog niet gestreden. De komende races zullen uitsluitsel moeten geven. Voor alle uitslagen en de tussenstand http://www.acnn.nl/uitslagenzilhouette

Comments are closed.