Zaterdag 7 April de 1e race Zilhouette cup, groter veld, verschillen kleiner.

Bernard Blaak prolongeert titel in kampioenschap Zilhouette cup.
oktober 18, 2017
Henk Sijtsma en Marcel Schoonhoven aan de leiding in Zilhouette cup.
april 14, 2018
Show all

Zaterdag 7 April de 1e race Zilhouette cup, groter veld, verschillen kleiner.

Zaterdag 7 April op TT circuit Assen wordt de eerste race verreden van de Zilhouette cup 2018. Het beloofd een echt spektakel te worden dit jaar. Er zullen meer Zilhouettes aan de start verschijnen en de onderlinge verschillen lijken kleiner te worden.
De titel verdediger Bernard Blaak heeft er alle vertrouwen in dat hij in 2018 zeker weer een hoofdrol kan spelen. Tijdens één van de wintertrainingen met een glimlach op zijn gezicht “Laat ze maar komen ik heb er vertrouwen in”.
De concurrentie heeft echter ook niet stil gezeten, Max Weering de nieuweling in de Zilhouette cup en afkomstig uit de kartsport heeft knappe ronde tijden laten zien in de winterperiode en de grote vraag is kan hij het in de wedstrijden ook laten zien.
Jan Berry Drenth en Jack Hoekstra deelde in 2017 een Zilhouette. Dit jaar gaan ze beide in een eigen Zilhouette van start.
Michael Hermans 2e in het klassement 2017 verspeelde de titel door veel pech aan het begin van het seizoen maar hoopt vanaf het begin in dit nieuwe seizoen te scoren.
Er is veel getest in de aanloop van het seizoen. Erik Geerts, John den Hollander, Henk Sijtsma en Schoonhoven testte op Spa-Franchorchamp. Een circuit waar de Zilhouette cup ook in 2018 weer gaat racen. Een opvallend detail is dat veel Zilhouettes een nieuwe look hebben gekregen. Je wint er geen races mee maar het ziet er wel goed uit. Wilt U getuige zijn van de start van het seizoen dan bent U van harte welkom in de pitsboxen van Zilhouette. De toegang van dit ACNN evenement is gratis. (Foto’s Serge Duursma)

Comments are closed.